"Герои" и "Митове" на Стивън Фрай от издателство Еднорог

 "Герои" и "Митове" на Стивън Фрай  от издателство Еднорог 

Здравейте скъпи читатели,

От известно  време търся хубава книга за четене и много трудно ме впечатляват и ми грабват вниманието новите нашумели заглавия, но попаднах на едни много интересни книги, за които искам да ви разкажа.

Това са книгите на известния автор Стивън Фрай.  Преди да си ги взема, прочетох много хубави отзиви в интернет за този автор и реших и аз да прочета някоя от неговите творби. Първо се спрях на книгата "Митове" на Стивън Фрай  от издателство Еднорог.  

Стивън Фрай е автор на бестселъри, също така е актьор, телевизионен водещ и режисьор. Той е много талантлив.

"Митове" на Стивън Фрай  от издателство Еднорог е една страхотна книга, която си заслужава да притежавате. Тази творба представлява един  нов прочит на древногръцките митове.  Книгата е написана на много достъпен език и разказва за герои като Eдип, Терзей, Персей, Язон и Херакъл, както и много интересни подробности от Троянската война.  В книгата има карти на  "Светът на гръцките митове", както и много красиви цветни илюстрации и много добре направена схема на гръцките богове. Този нов прочит на древногръцките митове е в обем от 528 страници, които са толкова завладяващи и се четат бързо и лесно.


"Митове" на Стивън Фрай  съдържа две смислови части и много подчасти. Един от любимите ми откаси е "Влюбени" - тук се разказва за магията на любовта между Пирам и Тисба

Цената на книгата е 25лв, но в момента в сайта на Еднорог има намаление https://ednorog.com/collections/all/products/product-93#excerpt_paragraph



 

 Втората книга, която прочетох от този автор е "Герои" - смъртни и чудовища, походи и приключения. Тази книга също съдържа
карти на  "Светът на гръцките митове", както и много красиви цветни илюстрации и много добре направена схема на гръцките богове. Книгата е малко по-голяма по обем от 576 страници. 

Книгата започва с едно послание:

Посвещава се на всички герои,

за които не сме чували нищо.

Може би ти си един от тях.

 В книгата се разказва за Персей, Херакъл, Подвизите, Белефонт, Орфей, Язон, Атланта, Едип, Терзей, а също така и за Сънят на Хера. Накрая на книгата има подробен списък за Олимпийските богове и за всеки бог има кратка информация. След това сапредставени и чудовищата - изредени са и с скратка информация за всеки. А най- накрая са описани и смъртните като са разделени на мъже и жени.

Моята любима част от тази книга Подвизите и по специално  - Стимфалските птици и Златните ябълки на Хесперидите. Има и още много интересни истории, но нека да не ги разказвам, защото няма да ви бъде толкова интересно четенето, а книгата наистина си заслужава. 

И двете книги много ми хареса, но ако трябва да избирам коя ми беше по-интересна, със сигурност ще кажа, че това е "Герои".


 

 Цената на книгата е 25лв, но в момента в сайта на Еднорог има намаление  https://ednorog.com/collections/all/products/product-103

Ще се радвам да споделите мнение, ако сте чели тези книги, както и вашите отзиви!

 Приятно четене! 

 


Коментари

Популярни публикации от този блог

LIVITY

Направи Коледата дойно по- щастлива

Head & shoulders