Mahika

Mahika



Mahika e натурална и екосъобразна козметика. Както вече знаете, обожавам да използвам био и натурални продукти с високо качество. Такава е и тази козметика. 💚💚💚

Mahika предлагат разноброзни продукти:

- глинени маски
- терапевтични балсами
- етерични масла

Аз се спрях на няколко продукти от различните им серии, които изпробвах и искам да ви представя накратко.


Зелена френска глина

Този продукт ми привлече внимание не само с интересното наименование, но и с полезните си съставки. Както всички знаем зелената френска глина е известна със своите почистващи, детоксикиращи, тониращи и стимулиращи кръвообращението действия. Този продукт е  подходящ за младежка кожа, склонна към омазняване и натрупване на замърсявания. Използва се най-често за направата на маски за лице, скрабове за тяло, сапуни и др.

Рецептата, която научих от Mahika e:

Маска за лице “Pure skin”
2 ч.л зелена френска глина
+ алое вера сок до получаване на гъста кремообразна смес


Инструкции

1. Смесете всички съставки и хомогенизирайте.
2. Нанесете тънък филм и оставете да подейства за 10-15 минути.
3. Изплакнете с вода, подсушете и хидратирайте кожата с ежедневния си крем.
4. Не е подходяща за суха и чувствителна кожа.

Изпробвах тази рецепта и се получи съвършена маска. Почисти много добре порите на лицето ми и имаше страхотен ефект. Струва си да опитате маска със зелена френска глина!


Kомплект Renew & Alleviate

Този комплeкт на Mahika съдържа:
- Регенериращият балсам е подходящ за всякакъв вид кожни наранявания – охлузвания, драскотини, порязване, изгаряне, ухапване от насекоми и др. Той действа подхранващо, успокояващо и засилва регенеративните способности на епидермиса!

- Отпускащият балсам е едно чудесно и напълно натурално решение за уморени, натоварени и болезнени мускули. Балсамът може да се използва след продължителна тренировка, дълъг преход в планината, схващане от целодневното седене пред монитора или ако просто се спали на криво!


Начин на употреба на  Отпускащият балсам и  Регенериращият балсам

Нанесете с масажиращи движения върху нуждаещите се от третиране места. Не използвайте в случай на алергия към някоя от съставките.

 Изпробвах отпускащия балсам и наистина имаше ефект. Много добре се почувствах след тренировка и спорт. Много ефективно отпускащо действие има и спомага за бързото възстановяване на организма след натоварване.


Aloe Vera Spray

Спрейът  от алое вера действа хидратиращо, успокояващо и освежаващо. Продуктът е подходящ да се използва при чувствителна, въдпалена и раздразнена кожа. Много ефикасен е при борбата с акнето.

Етерични масла на Mahika

Ако не сте използвали етерични масла до сега, можете да опитате тези на Mahika. Имат голямо разнообразие от аромати и видове.
Много харесвам  флоралните и ментови аромати. И затова се спрях на следните етерични масла:

- Palmorosa cymbopogon martinii - е 100% чисто етерично масло от палма-роза. Балансира тялото и ума. Подпомага емоционалната стабилност и носи усещане за спокойствие. При употреба се разрезда до 2-3 %. НЕ използвайте, без да разредите.

- Spearmint mentha spicata - 100% чисто етерично масло от сладка мента. Действа освежаващо, подобрява концентрацията и намалява напрежението в тялото. Разрежда се при употреба до 3%. НЕ използвайте, без да разредите.



Продуктите на Mahika можете да поръчате през сайта им👉 http://mahikas.com/aromatherapy/

Както и през инстаграм👉 https://www.instagram.com/mahikacosmetics/




Коментари

Популярни публикации от този блог

LIVITY

Направи Коледата дойно по- щастлива

Head & shoulders